Tveksamt går valparna fram till den öppna dörren ut.
Alla var ute en kort stund. Ottilia var först och snabbast över tröskeln ...
Men det verkade som om Ozo var den som gillade utelivet mest,
Kajsa och Ozo kollar läget;
caroline & israel
12 mars 2013 14:02
Vad spännande! Och vad fint dag! ... Och de tänkte att världen var bara ett kök :-) ...
Bitte
12 mars 2013 17:11
Javisst! Så härliga spännande dagar dom har framför sej, om vädret blir lämpligt.
Men det var mysigt att krypa ihop i hagen i köket sen och smälta intrycken!
INGRID - FODERMATTE
12 mars 2013 23:16
Vilka härliga bilder! Roligt för oss "bloggare" att få vara med på alla nya äventyr genom dem! Tack för trevligt valpköparmöte i lördags. Bullarna av båda sorter var mycket goda! Återkommer med ett gott recept på sockerskorpor!
Bitte
13 mars 2013 16:22
Tack Ingrid! Du har varit/är en fantastisk fodermatte! Har skött Kajsa exemplariskt under dräktigheten och hjälpt oss både vid valpning, som stöd åt Kajsa, och med passning av valpar mm.
Jag kunde inte ha fått en bättre och mer engagerad fodervärd till Kajsa. Därför är jag glad att även lilla Kajsadottern Ossa Äppelknyte ska få ett underbart hem hos er!
Fortsätt gärna med Kak-kullsrecept, ni som vill!
Rebecka
13 mars 2013 17:46
Och så kom vinter igen, huvva! Längtar så efter våren, hoppas den väntar runt hörnet nu! Tänk att vår lilla Ottilia tog första klivet ut i den stora världen.. Modig liten tjej :) ha en fin kväll Bitte och tack för den härliga bloggen!
Bitte
13 mars 2013 19:05
Ja hon var så snabb att hon knappt kom med på bilden :)
Susanne o morfars far
13 mars 2013 18:20
Så fina bilder och underbara valpar! Ozo har nåt i blicken som känns bekant och då känns det lite extra i hjärtat :)
Hälsar vi, Susanne Hecke o Gunnar
Bitte
13 mars 2013 19:02
Roligt att Hecke finns med där!
Ingrid - fodermatte
13 mars 2013 18:59
Jag anser att jag har haft tur som hittat en så rar, ärlig och verkligt engagerad uppfödare som du Bitte! Hundarna lever verkligen mitt uppe i ert hem och ägnas stor omsorg. Ett tecken på detta är att Kajsa, i vanliga fall min skugga, just nu tyr sig lika mycket till dig, som tur är. Det har varit roligt att få hjälpa till! TACK för de rara orden!
Nu till min skånska farmors Sokerskorperecept , som vi bakat till jul i många, många år!
SOCKERSKORPOR
0,5 kg smör
0,5 kg socker
2 st ägg
0,5 l mjölk
1,5 kg vetemjöl
1 burk vaniljsocker (om bra vaniljsmak önskas)
4 tsk bakpulver
Rör smör och socker pösigt
Tillsätt ett ägg i sänder
Blanda i mjölet, bakpulvret och vaniljsockret (som blandats)
omväxlande med mjölken
Formas till små bollar
Gräddas i 200 grader överst i ugnen i 8-12 minuter
Låt dem inte bli för mörka = hårda = svårare
att klyva till hela halvor
Klyves varma!
Torkas i 100 grader - låt dem inte bli bruna nu heller!
LYCKA TILL!
Bitte
13 mars 2013 19:03
Detta ska vi testa! Tack!
Rebecka
13 mars 2013 19:51
Vilket gott recept :) ska nog jag oxå testa! Tack Ingrid :) !